Beleidsarcheoloog

Provincie Zuid-Holland is een rijk archeologisch gebied, het vertelt daardoor veel over onze geschiedenis. Wij vinden het als provincie belangrijk dat ons archeologisch erfgoed goed is beschermd en dat we onze archeologische kennis delen. Wil jij op strategisch niveau adviseren bij ruimtelijke projecten en er aan bijdragen dat archeologische vondsten meer zichtbaar worden voor een breder publiek? Kom dan bij ons werken als beleidsarcheoloog!

Wat ga je doen? 

In het Provinciaal Archeologisch Depot voor de bodemvondsten bewaart en beheert de provincie Zuid-Holland haar archeologische vondsten. Het depot leent deze vondsten en documentatie uit aan musea en andere culturele instellingen. Dat kan zijn voor wetenschappelijk onderzoek, maar ook voor activiteiten die erop gericht zijn een breed publiek kennis te laten maken met archeologie.

Als beleidsarcheoloog heb je veel afwisseling van projecten en archeologie van diverse tijdvakken. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van het depot- en archeologiebeleid van de provincie Zuid-Holland. Hierbij gaat het met name om selectie- en deselectiebeleid en het door ontwikkelen van de provinciale onderzoeksagenda. Jij bent in de lead, maar stemt daarbij wel regelmatig af met de depothouders. Voor hen zul je ook fungeren als vraagbaak. Je werkgebied betreft heel Zuid-Holland, behalve 9 gemeenten. Zij hebben een eigen gemeentelijk depot en beheren zelf de vondsten en documentatie binnen de grenzen van hun gemeenten. De provincie is momenteel op zoek naar nieuwe huisvesting van het archeologisch depot, hierin zul je ook meedenken over wat het nieuwe depot ons kan brengen.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van de netwerktafel Ontstaan van Holland. Het project ‘Ontstaan van Holland’ is gericht op de periode 1000-1300, een fascinerende tijd waarin het landschap, de steden, de grenzen en zelfs de naam van Holland zijn ontstaan. De netwerktafel is opgericht om verschillende partijen bij elkaar te brengen gericht op het uitvoeren van publieksactiviteiten en projecten over het ontstaan van het graafschap Holland. Hier ben je de verbindende schakel en zorg je ervoor dat het publieksbereik vergroot wordt.

Tenslotte denk je als beleidsarcheoloog op strategisch niveau mee over het speelveld van de archeologie en het systeem van het archeologiebestel en de rol van de provincie hierin. Je geeft archeologische advisering bij ruimtelijke plannen en projecten, zodat de archeologische waarden zijn geborgd. Want sinds de invoering van de Wet op de Archeologische Monumentenzorg is een goede archeologische onderbouwing in bestemmingsplannen verplicht. Voorbeelden waar we archeologisch advies geven zijn de RijnlandRoute, woningbouwlocaties en infrastructuur.

Wie ben jij?

Je werkt veelal zelfstandig, maar zoekt actief de samenwerking op met collega’s zowel binnen als buiten de provincie wanneer dit nodig is. Met jouw verbindende karakter weet je mensen bij elkaar te brengen en te enthousiasmeren voor archeologie. Daarnaast beschik je over een goed ontwikkelde antenne voor politieke en bestuurlijke gevoeligheden.

Wat breng je mee?

  • Academisch werk- en denkniveau, aantoonbaar door een master in NW-Europese archeologie;
  • aantal jaar relevante werkervaring;
  • ervaring met het opstellen van beleid en ervaring met projectmatig werken;
  • kennis van het archeologische werkveld. 

Waar ga je werken? 

De afdeling Samenleving en Economie bevordert een concurrerende, innovatieve en duurzame economie. Daarnaast willen wij de sociale en culturele betrokkenheid van de inwoners van Zuid-Holland verhogen. Dit doen we onder andere door te werken aan uitvoering van het Coalitieakkoord ‘Elke dag Beter. Zuid-Holland’. De afdeling bestaat uit drie bureaus: bureau Cultuur en Vrije Tijd, bureau Subsidies en bureau Economische Zaken.

Je gaat werken bij bureau Cultureel en Vrije Tijd, dat bestaat uit zo’n 30 collega’s. Het bureau is opgedeeld in verschillende teams en je gaat aan de slag bij het team Archeologie, wat bestaat uit zo’n 10 gedreven en betrokken collega’s. De werksfeer is informeel en collegiaal.  

Wat bieden wij?

  • Uren per week             36 
  • Salaris­niveau              schaal 11
  • Maandsalaris              min € 3.056 en max € 5.008 bruto per maand
  • Dienst­verband            Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van één jaar met bij goed functioneren en gelijkblijvende omstandigheden uitzicht op vast dienstverband.

Ook krijg je een Individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 22,37% bovenop jouw salaris. Dit kun je inzetten voor extra vrije tijd, studie of meer salaris. En niet onbelangrijk bieden we je een goed pensioen. Je kunt rekenen op een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per 5 jaar en daarnaast kun je gebruik maken van ons interne trainingsaanbod van de PZH Akademie. Zo houd jij de regie op je eigen loopbaan.  

Vanwege de huidige situatie werken we zoveel mogelijk digitaal en vanuit huis. In de toekomst zullen we meer hybride werken, deels vanuit huis en deels op het provinciehuis. Zo kun je je werkweek flexibel indelen. 

Over de provincie Zuid-Holland

Zuid-Holland is met 3,6 miljoen inwoners de dichtstbevolkte provincie van Nederland. De unieke ligging aan zee en de Hollandse Delta maakt dat de provincie van oudsher een belangrijke rol speelt in Nederland. Zij levert een forse bijdrage aan de economie met de haven van Rotterdam, de glastuinbouw in het Westland en de teelt van bollen in de Bollenstreek. Er studeren 74.000 studenten aan drie topuniversiteiten en elk jaar worden 2,4 miljoen toeristen verwelkomd die hier genieten van de zee en de duinen, gevarieerde polderlandschappen met historische kernen en van moderne architectuur en toonaangevende musea. Al die bedrijvigheid en al die mensen maken ook dat de provincie voor een aantal uitdagingen staat. Hoe blijf je goed bereikbaar? Hoe ga je om met de schaarse ruimte en energiebronnen? Hoe blijf je innoveren en op kop lopen? De provincie Zuid-Holland werkt samen met medeoverheden, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke partners aan de beantwoording van dit soort vragen.

Wil je zien wat de provincie Zuid-Holland allemaal doet? Bekijk dan deze video.

Contact en solliciteren

Meer inhoudelijke informatie over de functie kun je opvragen bij Harold Koster, bureauhoofd CVT via 06-18309934 of bij Eveline de Graaff, coördinator team Archeologie via 06-50064212 . Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Martine Timmers, recruiter, via e-mailadres md.timmers@pzh.nl of via 06-50064196.

Je kunt reageren t/m 2 maart 2021. Vanwege de huidige situatie vinden alle sollicitatiegesprekken digitaal plaats via Teams.

Sollicitaties of cv’s die door (tussenkomst van) Werving en Selectie bureaus worden ingediend, worden niet geaccepteerd.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen via:
Bedrijfsnaam:
Provincie Zuid-Holland
Afdeling:
Afdeling Samenleving en Economie
Functietype:
Bepaalde tijd
Werkuren:
36 u/pw
Sluitingsdatum:
02-03-2021
Standplaats:
Den Haag
Terug naar boven