Adviseur Assetmanagement Vaarwegen

We maken bij de Provincie Zuid-Holland vervoer over onder andere water mogelijk. Er is goede infrastructuur nodig om met z’n allen vlot en veilig van A naar B te kunnen gaan.
Ben jij een gedreven persoon, heb je een pragmatische werkhouding en wil je er als adviseur Assetmanagement Vaarwegen aan bijdragen dat het vaarwegverkeer zo weinig mogelijk hinder en overlast ondervindt aan het beheer en onderhoud? Wij bieden je een technische uitdaging waar je de kans krijgt om intern door te groeien!

Wat ga je doen?

In Zuid-Holland draagt Dienst Beheer Infrastructuur (DBI) zorg voor het beheer en onderhoud van de provinciale wegen en vaarwegen.

Binnen de eenheid Advies Beheer Assets realiseren we dit door met ruim dertig collega’s onze assets, de Zuid-Hollandse infrastructuur, zo goed mogelijk te beheren, te onderhouden en te verbeteren. Als Adviseur Vaarwegen werk je mee aan de ontwikkeling van deze onderhoudsstrategie.

Je gaat onderdeel uitmaken van het Vaarwegenteam dat momenteel uit nog nog drie andere collega’s bestaat. Vanuit jouw expertise zorg je ervoor dat alle vaarwegen goed bevaarbaar zijn en en dat oevers in goede staat verkeren.

Je bent in jouw werk zowel adviseur voor onze projectleiders als voor de burger, ondernemer en lokale politiek. Jouw functie is technisch uitdagend en het resultaat is merkbaar in de gehele Provincie Zuid-Holland.

Je werkt mee aan risicogestuurd beheer en onderhoud middels risico-afwegingsmethodieken en zorgt ervoor dat je op de hoogte blijft van relevante ontwikkelingen die zich binnen en buiten afspelen. Je levert een bijdrage aan het tot stand komen van scopeomschrijvingen en klanteis specificaties en je bent medeverantwoordelijk voor de coördinatie van kennismanagement. Daarnaast vertegenwoordig je het beheerdersbelang in bijvoorbeeld planstudieprojecten en/of vergunningswerken als dit van je wordt gevraagd.

Je houdt je bezig met:

 • adviseren in projecten over het meerjarig groot onderhoud en vervanging en aanleg van oevers en nautische voorzieningen;
 • opstellen, uitbesteden en begeleiden van slimme inspectie- en onderzoeksprogramma’s;
 • analyse van ingewonnen technische data en het beheren van de areaalgegevens;
 • optimaliseren van het beheer, het gebruik en de ontwikkeling van diverse assets;
 • opstellen en actualiseren van risico gestuurde instandhoudingsplannen;
 • volgen van innovaties, ontwikkelingen in het vakgebied en verkennen van de kansen voor toepassing in Zuid-Holland;
 • verdere ontwikkeling van het assetplan vaarwegen en in beeld krijgen van de onderhoudsbehoefte.

Wat neem je mee?

Je hebt een helikopterview, bent analytisch sterk en innovatief. Je kunt goed plannen en organiseren, bent proactief en resultaatgericht en kunt goed samenwerken. Je communiceert gemakkelijk op verschillende niveaus. Je denkt in oplossingen en kan anderen overtuigen van jouw ideeën.

Daarnaast vragen wij:

 • een afgeronde HBO of WO diploma in bijvoorbeeld civiele techniek of een andere relevante richting;
 • aantoonbare kennis van assetmanagement;
 • ervaring met het adviseren over en het tot stand brengen van projecten en diensten;
 • ervaring met het werken in (samenwerkings)projecten en met omgevingsprocessen in complexe projecten zo mogelijk van de Provincie of andere overheden;
 • goede communicatieve vaardigheden in de Nederlandse taal, zowel in woord, data als geschrift;
 • bereidheid om zowel op kantoor als buiten aanwezig te zijn als het werk hierom vraagt;
 • een geldig rijbewijs B.

Over de afdeling

De Dienst Beheer Infrastructuur zorgt dat onze provincie in beweging blijft en onze (vaar)wegen begaanbaar en bevaarbaar blijven. We dragen eraan bij dat de (vaar)weggebruiker veilig op de bestemming komt en het areaal in goede staat blijft. Zodat de burger, ons eigen personeel en onze aannemers zich ook veilig kunnen voelen. We beseffen dat we dit alleen kunnen doen in samenwerking met anderen. De gebruiker, de omwonende van een (vaar)weg, andere vaar- en wegbeheerders, aannemers en ingenieursbureaus: we hebben ze allemaal nodig om onze missie te kunnen waarmaken. Vlot en veilig over weg en water, samen met anderen! Dat is de missie waar DBI voor staat.

Wat bieden wij?

Je komt te werken in een zelforganiserend team waar veel ruimte is voor pionieren en zelfstandigheid. Binnen het team wordt goed samengewerkt en is de betrokkenheid groot. De cultuur is informeel en iedereen weet elkaar makkelijk te vinden.

En niet alleen de functie is interessant, maar ook onze arbeidsvoorwaarden. We bieden een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een 36-urige werkweek met flexibele werktijden en mogelijkheden voor thuiswerken. Verder krijg je bij ons een uitstekend salaris en hebben we een prima pensioenregeling. Ook kun je rekenen op:

 • een jaarcontract voor 36 uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • een salaris van maximaal € 4.241,86bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek;
 • beschikking over een Individueel Keuzebudget (IKB) van 22,37% bovenop jouw salaris. Dit kun je inzetten voor extra vrije tijd, studie of meer salaris;
 • ruime mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling. Zo kun je trainingen en workshops volgen bij de PZH Akademie, je laten inspireren door diverse gastsprekers, of gebruik maken van je persoonlijk ontwikkelbudget van €5.000,- per 5 jaar.

Over de provincie Zuid-Holland

Zuid-Holland is met 3,6 miljoen inwoners de dichtstbevolkte provincie van Nederland. De unieke ligging aan zee en in de Hollandse Delta maakt dat de provincie van oudsher een belangrijke rol speelt in Nederland. Zij levert een forse bijdrage aan de economie met de haven van Rotterdam, de glastuinbouw in het Westland en de teelt van bollen in de Bollenstreek. Er studeren 74.000 studenten aan drie topuniversiteiten en elk jaar worden 2,4 miljoen toeristen verwelkomd die hier genieten van de zee en de duinen, gevarieerde polderlandschappen met historische dorpskernen en van moderne architectuur en toonaangevende musea. Al die bedrijvigheid en al die mensen maken ook dat de provincie voor een aantal uitdagingen staat. Hoe blijf je goed bereikbaar? Hoe ga je om met de schaarse ruimte en energiebronnen? Hoe blijf je innoveren en op kop lopen? De provincie Zuid-Holland werkt samen met medeoverheden, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke partners aan de beantwoording van dat soort vragen.

Contact

Heb je vragen over deze baan bij de Provincie Zuid-Holland? Voor inhoudelijke informatie kun je terecht bij Mirza Milosevic, Bureauhoofd Advies beheer Assets binnen DBI, via 070-4418041.

Wil je weten hoe onze sollicitatieprocedure er verder uitziet? Dat kan Danielle Nuts, Recruiter, je vertellen via 06-50064141.

*Deze vacature is tegelijkertijd zowel intern als extern gepubliceerd. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.
Als we voldoende reacties ontvangen dan kan het zijn dat geschikte kandidaten alvast worden uitgenodigd voor een gesprek. Bij definitieve invulling van de vacature wordt deze voortijdig gesloten.

Vacature delen via:
Bedrijfsnaam:
Provincie Zuid-Holland
Afdeling:
Dienst Beheer Infrastructuur
Functietype:
Bepaalde tijd
Werkuren:
36 u/pw
Sluitingsdatum:
03-02-2020
Standplaats:
Den Haag
Terug naar boven