Junior Cybersecurity adviseur

Cybersecurity is een evoluerende discipline binnen Provincie Zuid-Holland. Inzet op cybersecurity voor infrastructuur is noodzakelijk om industriële automatisering zo goed mogelijk te beschermen tegen steeds nieuwe dreigingen. Is het jouw missie om de norm voor informatiebeveiliging te handhaven en vermijd jij cyber risico’s op elk niveau? Werk je secuur, ben je pragmatisch en weet jij een veilige en toch werkbare situatie voor iedereen te creëren? Wij bieden je een baan met uitdaging!

Wat ga je doen?

Als junior adviseur Cyber Security ga je ervoor zorgen dat de infrastructuur op het gebied

van de beveiliging van industriële automatisering (IA) veiliger wordt én vervolgens ook blijft. Je voert hierbij onderzoeken uit, werkt mee aan ontwerpen binnen complexe infraprojecten, adviseert op het gebied van beleidsvorming voor cybersecurity, voert audits uit en controleert ontwerp- en procesdocumenten van opdrachtnemers. Daarbij werk je in multidisciplinaire teams met daarin onder meer IT-specialisten, civiel- en elektrotechnici en werktuigbouwkundigen.

Daarnaast kijk je samen met de opdrachtgever naar het verbeteren van de cybersecurity in diens beheergebied en lever je waardevolle adviezen op zowel technisch, procesmatig als organisatorisch vlak.

Je focus ligt op deze belangrijkste resultaatgebieden:

 • cyberveiligheid van infrastructurele objecten en systemen;
 • uitvoeren van audits op cyberveiligheid;
 • toezien op het volgen van de regels en risico’s beheersen.

Kandidaatprofiel

Met een hands-on mentaliteit pak je zaken voortvarend aan en maak je verbinding tussen andere onderdelen van de organisatie. Je bent sterk analytisch, en levert je inbreng in klare taal en begrijpelijke beelden. Je weet goed de balans te houden tussen het bewaken van de grote lijn en het geven van direct toepasbare richtlijnen in verandertrajecten. In je control rol ben je scherp op de inhoud, zacht op de persoon.

Wat neem je mee?

Naast dat je er van nature aan gewend bent om te connecten met stakeholders om de juiste resultaten te behalen heb je nodig:

 • een afgeronde HBO/WO-opleiding informatietechnologie of gelijkwaardig op zak;
 • enorme affiniteit met het vakgebied cybersecurity;
 • ervaring met IEC 62443, CISSP en/of CEH is een pré;
 • een ondernemende en teamgerichte instelling;
 • gevoel voor de belangen van opdrachtgevers en stakeholders;
 • interesse in de ontwikkelingen op het raakvlak van elektrotechniek, IT, werktuigbouwkunde en civiele techniek.

Over de afdeling

Deze Dienst Beheer Infrastructuur zorgt dat onze provincie in beweging blijft en onze (vaar)wegen begaanbaar en bevaarbaar blijven. We dragen eraan bij dat de (vaar)weggebruiker veilig op de bestemming komt en het areaal in goede staat blijft. Zodat de burger, ons eigen personeel en onze aannemers zich ook veilig kunnen voelen. We beseffen dat we dit alleen kunnen doen in samenwerking met anderen. De gebruiker, de omwonende van een (vaar)weg, andere vaar- en wegbeheerders, aannemers en ingenieursbureaus: we hebben ze allemaal nodig om onze missie te kunnen waarmaken. Vlot en veilig over weg en water, samen met anderen! Dat is de missie waar DBI voor staat.

Wat bieden wij?

Niet alleen de functie is interessant, maar ook onze arbeidsvoorwaarden. We bieden een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een 36-urige werkweek met flexibele werktijden en mogelijkheden voor thuiswerken. Verder krijg je bij ons een uitstekend salaris en hebben we een prima pensioenregeling.

Ook kun je rekenen op:

 • een jaarcontract voor 36 uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • een salaris van maximaal € 4.241,86 bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek;
 • beschikking over een Individueel Keuzebudget (IKB) van 22,37% bovenop jouw salaris. Dit kun je inzetten voor extra vrije tijd, studie of meer salaris;
 • ruime mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling. Zo kun je trainingen en workshops volgen bij de PZH Akademie, je laten inspireren door diverse gastsprekers, of gebruik maken van je persoonlijk ontwikkelbudget van €5.000,- per 5 jaar.

Over de provincie Zuid-Holland

Zuid-Holland is met 3,6 miljoen inwoners de dichtstbevolkte provincie van Nederland. De unieke ligging aan zee en in de Hollandse Delta maakt dat de provincie van oudsher een belangrijke rol speelt in Nederland.

Zij levert een forse bijdrage aan de economie met de haven van Rotterdam, de glastuinbouw in het Westland en de teelt van bollen in de Bollenstreek. Er studeren 74.000 studenten aan drie topuniversiteiten en elk jaar worden 2,4 miljoen toeristen verwelkomd die hier genieten van de zee en de duinen, gevarieerde polderlandschappen met historische dorpskernen en van moderne architectuur en toonaangevende musea.

Al die bedrijvigheid en al die mensen maken ook dat de provincie voor een aantal uitdagingen staat.Hoe blijf je goed bereikbaar? Hoe ga je om met de schaarse ruimte en energiebronnen? Hoe blijf je innoveren en op kop lopen? De provincie Zuid-Holland werkt samen met medeoverheden, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke partners aan de beantwoording van dat soort vragen.

Contact

Wil je nou meer weten over de inhoud van het werk? Neem dan gerust contact met Bert Kremer. Hij staat je graag te woord. Je kan hem bereiken op 06-51186338. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Danielle Nuts, Recruiter, bereikbaar via 06-50064141.

Deze vacature is tegelijkertijd zowel intern als extern uitgezet. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Acquisitie in de breedste zin van het woord stellen wij niet op prijs. Sollicitaties of cv’s die door (tussenkomst van) Werving en Selectie bureaus worden ingediend, worden niet geaccepteerd. 

Vacature delen via:
Bedrijfsnaam:
Provincie Zuid-Holland
Afdeling:
Dienst Beheer Infrastructuur
Functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd
Werkuren:
36 u/pw
Sluitingsdatum:
31-01-2020
Standplaats:
Den Haag
Terug naar boven