Adviseur Mobiliteit Eenheid Advies Beheer Assets

Elke dag beter, is het motto van de Provincie Zuid Holland. Zo dragen onze collega’s van Advies Beheer Assets bij aan de bereikbaarheid van Zuid-Holland: divers, uitdagend, slimmer en ambitieus. Dat zijn de ingrediënten waar jij dagelijkse verkeersergernissen mee aanpakt. Wil jij werken op die plek waar alle vaarwegen en wegen samenkomen? Pluis jij zaken goed uit, durf je hardop te fantaseren en verras je ons met verfrissende oplossingen? Bij ons mag jij deze functie zelf verder vormgeven!

Wat ga je doen?

In Zuid-Holland draagt Dienst Beheer Infrastructuur (DBI) zorg voor beheer en onderhoud van provinciale wegen en vaarwegen. We staan voor vlot en veilig over weg en water, samen met anderen. Dit realiseren we door onze assets zo goed mogelijk te beheren, te onderhouden en te verbeteren.
Als verkeerskundig adviseur krijg je een afwisselende functie met een uitdagende ambitie op het gebied van verkeersveiligheid en inrichting van de provinciale wegen aangeboden.

Je gaat onderdeel uitmaken van het team mobiliteit binnen de eenheid Advies Beheer Assets. Momenteel bestaat het team nog uit 5 collega’s en vanwege capaciteitstekort en uitstroom is een zesde (junior) collega meer dan welkom.

Je gaat een verkeerskundige bijdrage leveren aan projecten. Dit kunnen zowel provinciale onderhouds- en nieuwbouwprojecten zijn, maar ook projecten van derden met een raakvlak aan provinciale infrastructuur. Je inbreng bestaat onder meer uit het toetsen op de aspecten wegontwerp, bebording, bebakening, markering en bewegwijzering. Je bijdrage stem je af met de andere adviseurs vanuit de eenheid.

Bushaltes en vaarwegen zijn beter bereikbaar, er worden bredere fietspaden aangelegden de verkeersgebruiker voelt zich gehoord door de inspanningen van jou en je directe collega’s.

In deze functie houdt je je dus bezig met diverse werkzaamheden, zoals:

 • beantwoording van verkeerskundige vragen op het gebied van verkeersveiligheid en verkeersdoorstroming van provinciale wegen die vanuit weggebruikers, omgeving of  via collega’s van andere afdelingen binnen komen;
 • het aanspreekpunt zijn voor de provinciale collega’s van juridische expertise en handhaving voor de verkeerskundige advisering benodigd bij het verlenen van ontheffingen ingevolge de  provinciale wegenverordening en adviezen t.b.v. omgevingsvergunningen;
 • het maken van analyses naar aanleiding van ongevallen op provinciale wegen met behulp van informatie die vanuit buitendienst, de omgeving en een ongevallenanalysepakket beschikbaar is;
 • samen met collega’s lever je een bijdrage aan Groot Onderhoudsprojecten;
 • betrokkenheid bij nieuwbouwprojecten van de afdeling Projecten en Programma’s;
 • projectmatig meehelpen aan onderwerpen die aansluiten op provinciale wegen en beleid van de afdeling mobiliteit en milieu.

Wat neem je mee?

Je wordt gedreven door kansen en je bijt je vast in mogelijkheden en verbeteringen. Je komt terecht in een organisatie met een relatief kleine omvang en een informeel karakter. De inspirerende werkomgeving is volop in beweging en biedt volop ruimte om als zelfstandige pionier binnen het verkeerskundig team de rol zelf verder vorm te geven. Jij hebt de beschikking over een frisse analytische blik, overtuigingskracht en  probleemoplossend vermogen gecombineerd met een optimistisch en enthousiast karakter. Verder beschik je over een een pragmatische en resultaatgerichte instelling.

Voor een vlotte start heb je nodig:

 • HBO of WO werk- en denkniveau op het gebied van verkeerskunde of mobiliteit;
 • kennis op het gebied van wegontwerp, verkeersafwikkeling en verkeersveiligheid;
 • goede communicatieve vaardigheden in de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift;
 • een geldig rijbewijs B.

Over de afdeling

Deze Dienst Beheer Infrastructuur zorgt dat onze provincie in beweging blijft en onze (vaar)wegen begaanbaar en bevaarbaar blijven. We dragen eraan bij dat de (vaar)weggebruiker veilig op de bestemming komt en het areaal in goede staat blijft. Zodat de burger, ons eigen personeel en onze aannemers zich ook veilig kunnen voelen. We beseffen dat we dit alleen kunnen doen in samenwerking met anderen. De gebruiker, de omwonende van een (vaar)weg, andere vaar- en wegbeheerders, aannemers en ingenieursbureaus: we hebben ze allemaal nodig om onze missie te kunnen waarmaken. Vlot en veilig over weg en water, samen met anderen! Dat is de missie waar DBI voor staat.

Wat bieden wij?

Niet alleen de functie is interessant, maar ook onze arbeidsvoorwaarden. We bieden een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een 36-urige werkweek met flexibele werktijden en mogelijkheden voor thuiswerken. Verder krijg je bij ons een uitstekend salaris en hebben we een prima pensioenregeling. Ook kun je rekenen op:

 • een jaarcontract voor 36 uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • een salaris van maximaal € 4.158,69 bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek;
 • beschikking over een Individueel Keuzebudget (IKB) van 22,37% bovenop jouw salaris. Dit kun je inzetten voor extra vrije tijd, studie of meer salaris;
 • ruime mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling. Zo kun je trainingen en workshops volgen bij de PZH Akademie, je laten inspireren door diverse gastsprekers, of gebruik maken van je persoonlijk ontwikkelbudget van €5.000,- per 5 jaar.

*Vanwege de overgang naar het private arbeidsrecht per 1 januari 2020, zal de aanstelling worden omgezet naar een arbeidsovereenkomst.

Over de provincie Zuid-Holland

Zuid-Holland is met 3,6 miljoen inwoners de dichtstbevolkte provincie van Nederland. De unieke ligging aan zee en in de Hollandse Delta maakt dat de provincie van oudsher een belangrijke rol speelt in Nederland.

Zij levert een forse bijdrage aan de economie met de haven van Rotterdam, de glastuinbouw in het Westland en de teelt van bollen in de Bollenstreek. Er studeren 74.000 studenten aan drie topuniversiteiten en elk jaar worden 2,4 miljoen toeristen verwelkomd die hier genieten van de zee en de duinen, gevarieerde polderlandschappen met historische dorpskernen en van moderne architectuur en toonaangevende musea. Al die bedrijvigheid en al die mensen maken ook dat de provincie voor een aantal uitdagingen staat.
Hoe blijf je goed bereikbaar? Hoe ga je om met de schaarse ruimte en energiebronnen? Hoe blijf je innoveren en op kop lopen?

De provincie Zuid-Holland werkt samen met medeoverheden, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke partners aan de beantwoording van dat soort vragen.

Contact

Heb je vragen over deze baan bij de Provincie Zuid-Holland?

Voor inhoudelijke informatie kun je terecht bij Mirza Milosevic, Bureauhoofd Advies beheer Assets binnen DBI, via 070-4418041. Wil je weten hoe onze sollicitatieprocedure er verder uitziet? Dat kan Danielle Nuts, Recruiter, je vertellen via 06-50064141.

Deze vacature is tegelijkertijd zowel intern als extern gepubliceerd. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Als er voldoende reacties ontvangen zijn zal de vacature eerder worden gesloten.

Sollicitaties of cv’s die door (tussenkomst van) Werving en Selectie bureaus worden ingediend, worden niet geaccepteerd. Acquisitie in de breedste zin van het woord stellen wij niet op prijs.

Vacature delen via:
Bedrijfsnaam:
Provincie Zuid-Holland
Afdeling:
Dienst Beheer Infrastructuur
Functietype:
Bepaalde tijd
Vast contract, onbepaalde tijd
Werkuren:
36 u/pw
Sluitingsdatum:
30-01-2020
Standplaats:
Den Haag
Terug naar boven