Data Analist Wonen

Wil jij samen met collega’s bouwen aan de beste versie van de toekomst van ruim 3,5 miljoen Zuid-Hollanders en stel jij met jouw data-analyses anderen in staat om keuzes voor het Woonbeleid te maken? Heb je een proactieve houding, werk je graag samen en passen de woorden monitoring, wonen en data-analyse bij jou? Kom dan met jouw expertise ons Bureau Verkenning en Monitoring versterken om samen te werken aan sterke steden en dorpen.

Wat ga je doen?

Voor versterking van monitoring en verkenning op het gebied van wonen en verstedelijking zoeken wij een data-analist. Je gaat aan de slag met de Planmonitor Wonen. Met behulp van gegevens uit dit woningbouwplanbeheersysteem maak je middels data-analyses inzichtelijk hoeveel woningen en welk type woningen op welke geografische locaties door gemeenten gepland worden. Deze informatie draagt bij aan de provinciale beoordeling van de regionale woningbouwprogramma’s.

Daarnaast maak jij data-analyses die nodig zijn voor provinciale beïnvloeding op kwalitatieve thema's zoals woonmilieus en huisvesting voor doelgroepen. Verder maak je datavisualisaties voor de jaarlijkse Woonbarometer en werk je mee aan het up-to-date houden van de Staat van Zuid-Holland. De benodigde data voor analyses van de (sociale) woningvoorraad zijn omvangrijk en complex. Definities verschillen, evenals actualiteit van gegevens.

Je werkt in deze functie voornamelijk samen met adviseurs en analisten binnen het bureau Verkenning en Minitoring. Daarnaast ben je gespreks- en sparringpartner voor collega’s die zich bezig houden met de regionale samenwerking op het gebied van wonen (bureau Beleid), en onderhoud je nauw contact met adviseurs en/of analisten bij andere beleidsterreinen (zoals economie, verkeer en groen).

We willen als provincie onze informatiepositie versterken en nog meer datagedreven werken. Een belangrijke sleutel daarbij is de vaardigheid om vanuit de maatschappelijke opgaven complexe gegevens te analyseren, te structureren, te visualiseren en te communiceren. Als data-analist werk je ook mee aan data-analyses op het grensvlak van wonen, werken en mobiliteit.

 De belangrijkste resultaten boek je op het gebied van:

 • Data-analyse en visualisatie
 • Beleidsmonitoring en evaluatie.

Wat neem je mee?

Jij dringt met sterk analytisch vermogen snel tot de kern van zaken door. Je bezit inlevingsvermogen, bestuurlijke sensitiviteit, je kunt snel schakelen en bent daadkrachtig in handelen en optreden. Je wordt omschreven als iemand met een nieuwsgierig karakter en een echte teamspeler. Netwerken zit van nature in je aard en je onderhoudt contacten op allerlei niveaus.

Daarnaast vragen wij:

 • academisch werk- en denkniveau;
 • een integrale manier van werken;
 • affiniteit en ervaring met het beleidsveld wonen en bij voorkeur ruimtelijke ontwikkeling en verstedelijking;
 • kennis over de woningmarkt is een pré;
 • bondige en heldere uitdrukkingvaardigheid, zowel mondeling als schriftelijk;
 • kennis van en ervaring met ETL en programma’s als R, PowerBI/Tableau en GIS.

Wat bieden wij?

Afdeling Ruimte, Wonen en Bodem ontwikkelt en realiseert beleid op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling, wonen en bodem. De afdeling heeft als missie: “Professioneel en resultaatgericht invulling geven aan de regierol voor een toekomstbestendig ruimtegebruik in Zuid-Holland”.

Je komt te werken voor bureau Verkenning en Monitoring. In een zelforganiserend team waar veel ruimte is voor pionieren en zelfstandigheid. Binnen het team wordt goed samen gewerkt en is de betrokkenheid groot. De cultuur is informeel en iedereen weet elkaar makkelijk te vinden.

Er is behoefte aan vaste invulling van deze vacature voor onbepaalde tijd.

Niet alleen de functie is interessant, maar ook onze arbeidsvoorwaarden. We bieden een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een 36-urige werkweek met flexibele werktijden en mogelijkheden voor thuiswerken. Verder krijg je bij ons een uitstekend salaris en hebben we een prima pensioenregeling. Ook kun je rekenen op:

 • een jaarcontract voor 36 uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • een salaris van maximaal € 4.959,40 bruto per maand (schaal 11) bij een 36-urige werkweek;
 • beschikking over een Individueel Keuzebudget (IKB) van 22,37% bovenop jouw salaris. Dit kun je inzetten voor extra vrije tijd, studie of meer salaris;
 • ruime mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling. Zo kun je trainingen en workshops volgen bij de PZH Akademie, je laten inspireren door diverse gastsprekers, of gebruik maken van je persoonlijk ontwikkelbudget van €5.000,- per 5 jaar.

Over de provincie Zuid-Holland

Zuid-Holland is met 3,6 miljoen inwoners de dichtstbevolkte provincie van Nederland. De unieke ligging aan zee en in de Hollandse Delta maakt dat de provincie van oudsher een belangrijke rol speelt in Nederland. Zij levert een forse bijdrage aan de economie met de haven van Rotterdam, de glastuinbouw in het Westland en de teelt van bollen in de Bollenstreek. Er studeren 74.000 studenten aan drie topuniversiteiten en elk jaar worden 2,4 miljoen toeristen verwelkomd die hier genieten van de zee en de duinen, gevarieerde polderlandschappen met historische dorpskernen en van moderne architectuur en toonaangevende musea. Al die bedrijvigheid en al die mensen maken ook dat de provincie voor een aantal uitdagingen staat. Hoe blijf je goed bereikbaar? Hoe ga je om met de schaarse ruimte en energiebronnen? Hoe blijf je innoveren en op kop lopen? De provincie Zuid-Holland werkt samen met medeoverheden, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke partners aan de beantwoording van dat soort vragen.

Contact

Wil je meer weten over de inhoud van het werk? Neem dan gerust contact met Jeroen van Vught, Bureauhoofd. Hij staat je graag te woord. Je kan hem bereiken op 06-55449406.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Danielle Nuts, Recruiter, bereikbaar via 06-50064141.

*Als we voldoende reacties ontvangen dan kan het zijn dat geschikte kandidaten alvast worden uitgenodigd voor een gesprek. Bij definitieve invulling van de vacature wordt deze voortijdig gesloten.

**Acquisitie in de breedste zin van het woord stellen wij niet op prijs. Sollicitaties of cv’s die door (tussenkomst van) Werving en Selectie bureaus worden ingediend, worden niet geaccepteerd. 

Vacature delen via:
Bedrijfsnaam:
Provincie Zuid-Holland
Afdeling:
Afdeling Ruimte, Wonen en Bodem
Functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd
Werkuren:
36 u/pw
Sluitingsdatum:
02-02-2020
Standplaats:
Den Haag
Terug naar boven