4 Ambtelijk Projectleiders Infrastructuur en Leefomgeving

De provincie Zuid-Holland is een complexe omgeving waar vraagstukken rondom leefomgeving, bereikbaarheid, recreatie, natuur en milieu continu tegen elkaar afgewogen worden. Wij zorgen voor duurzame oplossingen van vandaag en morgen. Ter uitbreiding verwelkomen we vier ambitieuze Projectleiders die de realisatie van concrete programma’s en projecten voorbereiden en de uitvoerende partijen aansturen.
Wil jij iets goeds betekenen in de wereld én jezelf bij ons verder ontwikkelen? Dit is die kans!

Wat ga je doen?

Projectleiders binnen de provincie Zuid-Holland zijn veel gevraagd. Het aantal opgaven dat vraagt om een projectmatige aanpak neemt toe. Dit past bij de gebiedsgerichte aanpak en de faciliterende rol van de provincie. We hebben veel infrastructuur en de ambities daarvoor zijn hoog. Ook in leefomgevingsprojecten als natuurontwikkeling kunnen we projectleiders gebruiken. En dan zijn er nog vele maatschappelijke ontwikkelingen waarmee we op een projectmatige manier resultaten willen bereiken.

We volgen daarin de politieke prioriteiten. De resultaten worden conform het projectplan bereikt met vastgestelde hoeveelheden:

 • geld;
 • organisatie;
 • tijd;
 • informatie;
 • kwaliteit.

Het gaat om politiek gevoelige, complexe trajecten waarbij vaak vele externe partners betrokken zijn, zoals waterschappen, gemeenten en de rijksoverheid. Jij weet deze partijen samen te brengen en alle belangen op tafel te krijgen. Je adviseert over mogelijke interventies en creëert draagvlak. Je begeleidt het hele proces om de oplossing in de praktijk te brengen.

Voor jouw projecten ben je operationeel verantwoordelijk en geef je functioneel leiding. Je werkt samen met de ambtelijk opdrachtgever, stuurt een team van medewerkers aan en adviseert het bestuur over de beste interventies.

De projectleiders vervullen een initiërende en enthousiasmerende rol bij het tot stand brengen van projecten en dragen zorg voor het projectmanagement. De projectleiders hebben gevoel voor netwerken en oog voor de wensen en behoeften uit de omgeving, evenals voor de bestuurlijke context. Meer dan in vorige collegeperiodes verwacht de provincie initiatief van maatschappelijke partijen. Daarom ben je in staat om zelf sturing te geven aan een projectteam en wordt anderen ook de ruimte geboden om hierin het initiatief te nemen.

Wie ben jij?

Je gaat te maken krijgen met veel verschillende partijen en soms veranderen afspraken. Het is aan jou om hier flexibel, begripvol en oplossingsgericht mee om te gaan. Tegelijkertijd waai je niet met alle winden mee. Zelfbewust als je bent weet jij waar je mee bezig bent en waarom je bepaalde keuzes maakt. Je laat je dus niet snel door een ander in een uitwijkplaats drijven en zoekt altijd een andere route om alsnog op je bestemming te komen. Jouw keuzes, route en visie weet je met goede communicatie en steekhoudende argumenten uit te leggen om zo mensen mee te krijgen.

Je hebt feeling met de opgaven van de provincie, gevoel voor de netwerken en oog voor de wensen en behoeften uit de omgeving en weet de relevante partijen te benoemen en te benaderen. Je bent in staat om deze te verbinden met elkaar en met andere opgaven.

Je boekt succes als je:

 • samen met anderen doelgerichte voortgang bereikt;
 • met energie en enthousiasme aan de slag gaat;
 • oplossingsgericht bent;
 • gevoel hebt voor maatschappelijke opgaven, marktpartijen en overheden.

Wat neem je mee?

Met jouw kennis van projectmanagement, wetgeving en procedures zorgen we samen voor de beste versie van van Zuid-Holland. Je overziet alles en je scheidt met gemak hoofd en bijzaken van elkaar, geeft vertrouwen aan je medewerkers en je beschikt over de politieke sensitiviteit.

Voor deze baan heb je nodig:

 • hbo of wo werk- en denkniveau;
 • procesmatige manier van denken;
 • leidinggevende kwaliteiten;
 • politieke sensitiviteit;
 • kwalitatief hoogstaande communicatie;
 • realistisch inschattingsvermogen voor technische en politieke haalbaarheid;
 • een rijbewijs.

Afdeling Projecten en Programma's

Deze afdeling verzorgt het management van grote programma's en projecten op het terrein van natuur, water, milieu en verkeer & vervoer. Het gaat om politiek gevoelige, complexe trajecten waarbij vaak veel externe partners betrokken zijn, zoals waterschappen, gemeenten en de rijksoverheid. De afdeling zorgt dat beleid vertaald wordt in concrete programma's en projecten, bereidt de uitvoering daarvan voor en stuurt uitvoerende partijen aan. De afdeling bestaat uit 4 bureaus:

 • Bureau Integrale Projectbeheersing
 • Bureau Projecten en Programma’s I
 • Bureau Projecten en Programma’s II
 • Bureau Projecten en Programma’s III

Wat bieden wij?

Niet alleen de functie is interessant, maar ook onze arbeidsvoorwaarden. We bieden een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een 36-urige werkweek met flexibele werktijden en mogelijkheden voor thuiswerken. Verder krijg je bij ons een uitstekend salaris en hebben we een prima pensioenregeling. Ook kun je rekenen op:

 • een aanstelling voor 36 uur per week*;
 • een salaris van maximaal € 4.959,40 bruto per maand (schaal 11) bij een 36-urige werkweek;
 • beschikking over een Individueel Keuzebudget (IKB) van 22,37% bovenop jouw salaris. Dit kun je inzetten voor extra vrije tijd, studie of meer salaris;
 • een waardevol zakelijk intern en extern netwerk;
 • ruime mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling. Zo kun je trainingen en workshops volgen bij de PZH Akademie, je laten inspireren door diverse gastsprekers, of gebruik maken van je persoonlijk ontwikkelbudget van €5.000,- per 5 jaar.

*Vanwege de overgang naar het private arbeidsrecht per 1 januari 2020, zal de aanstelling worden omgezet naar een arbeidsovereenkomst.

Over de provincie Zuid-Holland

Zuid-Holland is met 3,6 miljoen inwoners de dichtstbevolkte provincie van Nederland. De unieke ligging aan zee en in de Hollandse Delta maakt dat de provincie van oudsher een belangrijke rol speelt in Nederland. Zij levert een forse bijdrage aan de economie met de haven van Rotterdam, de glastuinbouw in het Westland en de teelt van bollen in de Bollenstreek. Er studeren 74.000 studenten aan drie topuniversiteiten en elk jaar worden 2,4 miljoen toeristen verwelkomd die hier genieten van de zee en de duinen, gevarieerde polderlandschappen met historische dorpskernen en van moderne architectuur en toonaangevende musea. Al die bedrijvigheid en al die mensen maken ook dat de provincie voor een aantal uitdagingen staat. Hoe blijf je goed bereikbaar? Hoe ga je om met de schaarse ruimte en energiebronnen? Hoe blijf je innoveren en op kop lopen? De provincie Zuid-Holland werkt samen met medeoverheden, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke partners aan de beantwoording van dat soort vragen.

Contact

Heb je vragen over deze baan bij de Provincie Zuid-Holland? Voor inhoudelijke informatie kun je terecht bij Coen Glaser (afdeling Projecten & Programma’s), 070-4417182 of Tako Heins (dienst Beheer Infrastructuur) 070-4416743. Wil je weten hoe onze sollicitatieprocedure er verder uitziet? Dat kan Danielle Nuts, Recruiter, je vertellen via 06-50064141.

Deze vacature is tegelijkertijd zowel intern als extern uitgezet. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. De interne sluitingsdatum is 8 december 2019 en de externe sluitingsdatum is 5 januari 2020.

Sollicitaties of cv’s die door (tussenkomst van) Werving en Selectie bureaus worden ingediend, worden niet geaccepteerd Acquisitie in de breedste zin van het woord stellen wij niet op prijs

Vacature delen via:
Bedrijfsnaam:
Provincie Zuid-Holland
Afdeling:
Afdeling Projecten en Programma's
Functietype:
Bepaalde tijd
Vast contract, onbepaalde tijd
Werkuren:
36 u/pw
Sluitingsdatum:
19-12-2019
Standplaats:
Den Haag
Terug naar boven