Senior Technisch Projectplanner met Primavera

Bureau Integrale Projectbeheersing (BIP) is verantwoordelijk voor advisering en ondersteuning op het brede terrein van beheersing en is expert op het gebied van risicomanagement, kostendeskundigheid, financiële beheersing en planning.
Heb jij een technische achtergrond, ken je Primavera als je broekzak en zoek je een 36-urige uitdaging waarin jij kunt sturen binnen een team waar resultaten gevierd worden en waar men trots is op wat men doet? Dan hebben wij die dynamische baan voor jou!

Wat ga je doen?

Als Senior Projectplanner ben je verantwoordelijk voor het opstellen,beheren, monitoren, analyseren en het toetsen van projectplanningen van diverse projecten op het gebied van bijvoorbeeld bereikbaarheid en leefomgeving.

Centraal hierbij staat het op een veilige, kosten efficiënte en tijdige wijze uitvoeren en afronden van het project. Je bent een sterke gesprekspartner die bijdraagt aan de besluitvorming door middel van jouw analyses en bevindingen. Tevens zorg je ervoor dat de planning afgestemd blijft met de verschillende projectdisciplines.

We hebben het over complexe projecten met een substantiële omvang (tot zo’n 100 miljoen) waarvan er projecten zijn die tot wel 10 jaar duren. De projecten waaraan je gaat werken zijn grofweg verdeeld onder infrastructuur, natuurontwikkeling (bijv. ecologische verbindingszones) en gebiedsgerichte allianties.

Jij bent de Senior Planner omdat je graag meedenkt en actief een bijdrage levert aan een uniforme werkwijze. Jij weet hoe projecten werken en wat er voor nodig is om een realistische en doelmatige planning op te zetten en te behouden. Daarnaast ben je steeds alert op wat nodig is om de kwaliteit van de planningen te verbeteren en het team verder te ontwikkelen. Je speelt een belangrijke rol bij het leveren van sturings- en verantwoordingsinformatie aan het projectteam en het management.

Hoe doe je dat?

  • door je te richten op de projectscope, optimalisaties, vertaling van risico’s in de planning samen met de risicoadviseur, koppeling tijd (planning) en geld samen met de financieel projectbeheerser en de haalbaarheid van de planning;
  • het vertalen van procedures naar planningsconsequenties en het opstellen van netwerkplanning behoort tot je takenpakket;
  • je zit bovenop de actualiteit; soms liggen projecten politiek of bestuurlijk gevoelig en moet de planning drastisch worden omgegooid of bijgestuurd.

Kortom, het is een uitdagende functie waarbij iedere dag zijn eigen dynamiek heeft.

Wat neem je mee?

Je hebt een positieve energie en een proactieve houding. Je bent gewend om structureel te kunnen samenwerken in een digitale omgeving. Je bent assestief, komt op voor je eigen werk en weet weet daarbij de relaties goed te houden. Tevens beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je weet nuances aan te brengen in gesprekken waardoor je voor iedereen duidelijk en helder bent in je boodschap. Schriftelijk weet je precies hoe je informatie en advies verwoord zodat keuzes goed en onderbouwd genomen kunnen worden.

En verder:

  • een afgeronde hbo- of wo opleiding in een technische richting;
  • ten minste vijf jaar relevante werkervaring als (strategisch)planner;
  • je kan ons laten zien wat mogelijk is met Primavera, P6 en Risk Analysis.

Je hebt ruime ervaring op het gebied van projectmanagement en planningsmethodieken en-systemen.

Afdeling Projecten en programma's

Deze afdeling verzorgt het management van grote programma's en projecten op het terrein van natuur, water, milieu en verkeer & vervoer. Het gaat om politiek gevoelige, complexe trajecten waarbij vaak veel externe partners betrokken zijn, zoals waterschappen, gemeenten en de rijksoverheid. De afdeling zorgt dat beleid vertaald wordt in concrete programma's en projecten, bereidt de uitvoering daarvan voor en stuurt uitvoerende partijen aan. De afdeling bestaat uit 4 bureaus:

  • Bureau Integrale Projectbeheersing
  • Bureau Projecten en Programma’s I
  • Bureau Projecten en Programma’s II
  • Bureau Projecten en Programma’s III

Wat bieden wij?

Niet alleen krijg je een interessante functie binnen een gezellig team wat trots is op wat zij voor elkaar krijgt, ook onze arbeidsvoorwaarden zijn de moeite meer dan waard. Wij bieden een vast contract met een proefperiode. Het salaris van deze functie is maximaal € 4.842,16 bruto per maand (schaal 11) en daarnaast ontvang je een eindejaarsbonus. De provincie heeft een goede pensioenregeling (ABP). 

Wij hanteren een 36-urige werkweek. Die kun je flexibel indelen, bijvoorbeeld 4x9 of 40u werken en dan extra vrije tijd  opbouwen. Het Provincie huis ligt op loopafstand van het station. Daarnaast kun je gebruik maken van  studiefaciliteiten en fitnessvergoeding. Je hebt de beschikking over een individueel keuzebudget (IKB) waardoor verschillende op geld te waarderen arbeidsvoorwaarden kunnen worden omgezet in een budget dat door jou vrij te besteden is. Als jij je ontwikkelt, is dat ook goed voor de provincie. Daarom bieden wij je ruime mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling.

Over de provincie Zuid-Holland

Zuid-Holland is met 3,6 miljoen inwoners de dichtstbevolkte provincie van Nederland. De unieke ligging aan zee en in de Hollandse Delta maakt dat de provincie van oudsher een belangrijke rol speelt in Nederland. Zij levert een forse bijdrage aan de economie met de haven van Rotterdam, de glastuinbouw in het Westland en de teelt van bollen in de Bollenstreek. Er studeren 74.000 studenten aan drie topuniversiteiten en elk jaar worden 2,4 miljoen toeristen verwelkomd die hier genieten van de zee en de duinen, gevarieerde polderlandschappen met historische dorpskernen en van moderne architectuur en toonaangevende musea. Al die bedrijvigheid en al die mensen maken ook dat de provincie voor een aantal uitdagingen staat. Hoe blijf je goed bereikbaar? Hoe ga je om met de schaarse ruimte en energiebronnen? Hoe blijf je innoveren en op kop lopen? De provincie Zuid-Holland werkt samen met medeoverheden, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke partners aan de beantwoording van dat soort vragen.

Contact

Heb je vragen over deze baan bij de Provincie Zuid-Holland? Voor inhoudelijke informatie kun je terecht bij Ali Soy, Bureauhoofd bij Bureau Integrale Projectbeheersing, via 06–51967459. Wil je weten hoe onze sollicitatieprocedure er verder uitziet? Dat kan Danielle Nuts, Recruiter, je vertellen via 06-50064141.

Deze vacature is tegelijkertijd zowel intern als extern uitgezet. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

*Vanwege de overgang naar het private arbeidsrecht per 1 januari 2020, zal de aanstelling worden omgezet naar een arbeidsovereenkomst.

Sollicitaties of cv’s die door (tussenkomst van) Werving en Selectie bureaus worden ingediend, worden niet geaccepteerd. Acquisitie in de breedste zin van het woord stellen wij niet op prijs. 

Vacature delen via:
Bedrijfsnaam:
Provincie Zuid-Holland
Afdeling:
Afdeling Projecten en Programma's
Functietype:
Bepaalde tijd
Vast contract, onbepaalde tijd
Werkuren:
36 u/pw
Sluitingsdatum:
15-12-2019
Standplaats:
Den Haag
Terug naar boven