Ondersteunend medewerker debiteuren

In deze administratieve functie bij de provincie sta je dicht bij burgers en het bedrijfsleven en krijg je te maken met zeer uitéénlopende facturen. Als ondersteunend medewerker debiteuren stel je namelijk facturen op van enkele euro’s tot een paar miljoen. Kijk jij kritisch naar de manier hoe taken worden uitgevoerd en wil je een bijdrage leveren aan de wijze waarop dit nog accurater en efficiënter kan? Dan ben jij de parttime ondersteunend medewerker die wij zoeken voor de sectie debiteuren.

Wat ga je doen?

Als ondersteunend medewerker voer je de administratieve debiteurenprocedure uit conform de debiteurennota van de provincie. Dit doe je voor zowel civiel- als voor publiekrechtelijke vorderingen. Ook handel je binnenkomend telefoonverkeer van burgers en bedrijven af over bijvoorbeeld leges en heffingen. Je krijgt te maken met zeer uitéénlopende facturen. Van heffingen voor een kleine steiger tot een bijdrage in een miljoenenproject. Je voert controles uit op de aangeleverde belasting- of heffingsbestanden aan de hand van gegevens van de Kamer van Koophandel, het GBA en het faillissementsregister en maakt de bestanden klaar voor het inlezen in onze financiële administratie. Je verricht uitvoerende administratieve werkzaamheden voor de verzekeringen, zoals schademeldingen aan verzekeraars en dossiervorming in IDMS.

Daarnaast verleen je ondersteuning aan het team debiteuren, belastingen en verzekeringen, bij onder andere  invoerwerkzaamheden, statuscontrole in de financiële administratie, ondersteuning bij bezwaar- en/of beroepsprocedures en verslaglegging van hoorzittingen in bezwaar- en/of beroepsprocedures.

Over de afdeling

De begroting van de provincie heeft een omvang van zo'n 970 miljoen euro. De afdeling Financiële en Juridische Zaken levert professionele ondersteuning aan het bestuur, management en medewerkers van de provincie Zuid-Holland en vormt het juridische en financieel geweten van de organisatie.

De afdeling bestaat uit de Teams Concern Financiën, Business Financiën, AO/IC, Juridische Zaken en Financiële Informatievoorziening. De teams van de afdeling stimuleren het financiële bewustzijn en juridische bewustzijn in de hele organisatie en werken aan een continue verbetering van processen en procedures.

Het Team Financiële Informatievoorziening bestaat uit de secties grootboek, debiteuren, crediteuren en informatievoorziening.

De sectie debiteuren stelt facturen en belastingaanslagen op en zorgt dat deze worden geïncasseerd. Daarnaast verricht ze de noodzakelijke werkzaamheden voor de verzekeringsportefeuille.

Wat neem je mee?

Je bent klantgericht, kunt goed problemen analyseren en omgaan met details. Je bent bereid nieuwe zaken op te pakken en wil graag verder leren en jezelf ontwikkelen binnen het vakgebied. Je bent een netwerker en teamplayer met een open, sociale en kritische houding. In verband met het wisselend aanbod van werkzaamheden is het belangrijk dat je goed kunt plannen en organiseren en doelgericht handelt. Daarnaast vragen wij:

  • een mbo opleiding, MER of financieel economisch;
  • kennis van en ervaring met boekhouden;
  • kennis van of ervaring met belastingen van lokale overheden en daaraan gerelateerde wet- en regelgeving;
  • bereidheid tot het volgen van de cursus IVA (invorderingsambtenaar).

Wat bieden wij?

Niet alleen de functie is interessant, maar ook onze arbeidsvoorwaarden. We bieden een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, flexibele werktijden en mogelijkheden voor thuiswerken. Verder krijg je bij ons een uitstekend salaris en hebben we een prima pensioenregeling. Ook kun je rekenen op: 

  • een aanstelling voor 24 uur per week;
  • een salaris van maximaal € 2.959,62 bruto per maand (schaal 7) bij een 36-urige werkweek;
  • beschikking over een Individueel Keuzebudget (IKB) van 22,37% bovenop jouw salaris. Dit kun je inzetten voor extra vrije tijd, studie of meer salaris;
  • ruime mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling. Zo kun je trainingen en workshops volgen bij de PZH Akademie, je laten inspireren door diverse gastsprekers, of gebruik maken van je persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per 5 jaar.

Over de provincie Zuid-Holland

Zuid-Holland is met 3,6 miljoen inwoners de dichtstbevolkte provincie van Nederland. De unieke ligging aan zee en in de Hollandse Delta maakt dat de provincie van oudsher een belangrijke rol speelt in Nederland. Zij levert een forse bijdrage aan de economie met de haven van Rotterdam, de glastuinbouw in het Westland en de teelt van bollen in de Bollenstreek. Er studeren 74.000 studenten aan drie topuniversiteiten en elk jaar worden 2,4 miljoen toeristen verwelkomd die hier genieten van de zee en de duinen, gevarieerde polderlandschappen met historische dorpskernen en van moderne architectuur en toonaangevende musea. Al die bedrijvigheid en al die mensen maken ook dat de provincie voor een aantal uitdagingen staat. Hoe blijf je goed bereikbaar? Hoe ga je om met de schaarse ruimte en energiebronnen? Hoe blijf je innoveren en op kop lopen? De provincie Zuid-Holland werkt samen met medeoverheden, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke partners aan de beantwoording van dat soort vragen.

Sollicitatieprocedure

Je kunt tot en met zondag 15 december op deze vacature reageren.
Sollicitatiegesprekken zullen worden ingepland op 17 en 19 december 2019.

Voor vragen over de inhoud van de vacature: Jacqueline van Leeuwen, Hoofd Team Financiële Informatie, 06-21102880.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure: Martine Timmers, Recruiter, 06-50064196.

*Vanwege de overgang naar het private arbeidsrecht per 1 januari 2020, zal de aanstelling worden omgezet naar een arbeidsovereenkomst.

Sollicitaties of cv’s die door (tussenkomst van) Werving en Selectie bureaus worden ingediend, worden niet geaccepteerd. Acquisitie in de breedste zin van het woord stellen wij niet op prijs.

Vacature delen via:
Bedrijfsnaam:
Provincie Zuid-Holland
Afdeling:
Afdeling Financiële en Juridische Zaken
Functietype:
Bepaalde tijd
Werkuren:
24 u/pw
Sluitingsdatum:
15-12-2019
Standplaats:
Den Haag
Terug naar boven