Strategisch Inkoopadviseur

Ben jij degene met passie voor het aanbestedingsvak en dan met name binnen de Werkensfeer?
Wij zijn op zoek naar een professional met autoriteit op zijn/haar vakgebied, die het bovenal belangrijk vindt om kennis te delen en over te brengen. In deze rol krijg je veel zelfstandigheid en ruimte om mee te denken over de strategische positionering van inkoop en aanbesteding binnen de provincie.

Wat ga je doen?

Als strategisch inkoopadviseur heb je meerdere uitdagingen. Denk hierbij aan strategische advisering aan de interne opdrachtgevers op meerdere niveaus en het ontwikkelen van goed relatiemanagement. Je verbindt de diversiteit in opgaven met het inkoopbeleid. Daarnaast anticipeer je op ontwikkelingen in de markt en ontwikkelingen in het inkoopvak en vertaal je deze naar het werkveld.

Een greep uit de werkzaamheden:

 • Invulling geven aan strategisch accountmanagement en rol van sparringpartner op vlak inkoop richting stakeholders en opgaven;
 • Inhoudelijk bijdragen aan en adviseren over inkoopplannen voor strategische (middel)grote, kritische en risicovolle inkoopvragen/-trajecten;
 • Initiëren, coördineren van en inhoudelijk bijdragen aan vernieuwingsgerichte, innovatieve ontwikkelingen op het vakgebied inkoop;
 • Optreden als autoriteit op het vakgebied inkoop;
 • Ontwikkelen inkoopstrategieën;
 • Het voeren van overleg over strategische inkoop met gecontracteerde partijen, overige overheidsinstanties en branche organisaties;
 • Het bezoeken van marktpartijen en beurzen om zich op de hoogte te stellen van ontwikkelingen;
 • Het voeren van de regie (t.a.v. tactische inkoopadviseurs en projectleiders) over complexe (EU) aanbestedingen;
 • Het uitvoeren van zeer complexe, politiek gevoelige (Europese) aanbestedingstrajecten.

Wat vragen wij van jou?

 • Je beschikt over ruime werkervaring en inhoudelijke kennis op het gebied van aanbestedingen (werken);
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring opgedaan in een soortgelijke functie op strategisch vlak;
 • Je beschikt over kennis van RAW, UAV-GC en innovatieve contractvormen;
 • Je hebt ervaring met maatschappelijk verantwoord inkopen en je hebt aantoonbare affiniteit met inkopen binnen een overheidsomgeving;
 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO-opleiding;
 • Een inkoop opleiding, bijvoorbeeld NEVI 1/2 is een belangrijke pré;
 • Je kunt goed onderhandelen en komt met oplossingen voor de klant;
 • Je bent je bewust van politiek-bestuurlijke verhoudingen en kan makkelijk schakelen in die relaties;
 • Je staat stevig in je schoenen, bezit overtuigingskracht, bent klantgericht, hulpvaardig en werkt graag in teamverband.

Wat bieden wij?

 • Een fulltime baan van 36 uur per week (tijdelijk maar wel met een uitzicht op vast dienstverband);
 • Een salaris van maximaal € 5.541,52 bruto per maand (schaal 12);
 • Een werkomgeving waarbij veel ruimte is voor innovatie en eigen inbreng;
 • Een gedreven team met gevoel voor humor;
 • Een werkplek op loopafstand van Den Haag Centraal Station;
 • Een keuzebudget van 21% bovenop jouw salaris. Dit kan je inzetten voor extra vrijetijd/studie of meer salaris;
 • Een ABP pensioen regeling.

Contact

Voor vragen over de inhoud van de vacature: Angela van der Zijden, Bureauhoofd, 06-25763776.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure: Paul Stad, Recruiter, 06-25763776.

Ook wij genieten binnenkort van een welverdiende vakantie. Mocht je ons daardoor onverhoopt niet telefonisch te pakken krijgen, stuur dan een mail naar solliciteren@pzh.nl met jouw vraag. Deze zal dan worden doorgezet naar de juiste afdeling (vermeld wel even om welke vacature het gaat).

De vacature staat open tot en met 30 augustus. Dit i.v.m. de huidige vakantieperiode. Uiteraard monitoren wij wel dagelijks de inkomende reacties. Vanaf 9 september willen wij de selectiegesprekken gaan voeren.

Over de Provincie Zuid-Holland

Zuid-Holland is met 3,6 miljoen inwoners de dichtstbevolkte provincie van Nederland. De unieke ligging aan zee en in de Hollandse Delta maakt dat de provincie van oudsher een belangrijke rol speelt in Nederland. Zij levert een forse bijdrage aan de economie met de haven van Rotterdam, de glastuinbouw in het Westland en de teelt van bollen in de Bollenstreek. Er studeren 74.000 studenten aan drie topuniversiteiten en elk jaar worden 2,4 miljoen toeristen verwelkomd die hier genieten van de zee en de duinen, gevarieerde polderlandschappen met historische dorpskernen en van moderne architectuur en toonaangevende musea. Al die bedrijvigheid en al die mensen maken ook dat de provincie voor een aantal uitdagingen staat. Hoe blijf je goed bereikbaar? Hoe ga je om met de schaarse ruimte en energiebronnen? Hoe blijf je innoveren en op kop lopen? De provincie Zuid-Holland werkt samen met medeoverheden, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke partners aan de beantwoording van dat soort vragen.

Afdeling Facilitaire Zaken

Facilitaire zaken (FZ) heeft als verlangen om binnen de Provincie Zuid-Holland dé partner te zijn die alle collega’s en het bestuur versterken bij het realiseren van de provinciale doelen. Dit laten wij zien door onze zichtbaarheid te vergroten: laten zien wat we doen en kunnen, te streven naar zeer tevreden medewerkers = tevreden klanten, onze kennis en expertise te vergroten en trots te zijn op FZ. Er zitten veel uitdagingen binnen dit verlangen, zowel op individueel niveau voor medewerkers, als op groepsniveau binnen de vakteams. Binnen FZ wordt dit doorontwikkelen genoemd. Deze doorontwikkeling staat op een spannend kruispunt. Enerzijds is de afdeling goed bezig met regulier werk, zoals het verzorgen van catering, receptiediensten, huisvesting, drukwerk etc., met ook daarin ontwikkelingen die de afdeling is staat stelt om klaar te zijn voor de toekomst. Anderzijds opereert de afdeling in een opgavegerichte organisatie. Opgavegericht werken is nadrukkelijk in ontwikkeling, tegelijkertijd staat het denken over opgavegericht werken binnen de Provincie Zuid-Holland ook niet stil. Concernopgaven en afdelingsoverstijgende opgaven doen hun intrede en Facilitaire Zaken denkt en doet daar vol overtuiging aan mee.

Sollicitaties of cv’s die door (tussenkomst van) W&S bureaus worden ingediend, worden niet geaccepteerd. Acquisitie in de breedste zin van het woord stelt de provincie niet op prijs.

 

Vacature delen via:
Bedrijfsnaam:
Provincie Zuid-Holland
Afdeling:
Afdeling Facilitaire Zaken
Functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd
Werkuren:
36 u/pw
Sluitingsdatum:
30-08-2019
Standplaats:
Den Haag
Terug naar boven